Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.04.2013.

15:45

Čeka se Bornmut za 110.565 funti!

Kada neko kaže da ste stavili šlag na tortu, jasno je da ste ostvarili uspeh. Ako na šlag stavite i trešnjicu, uspeh je potpun.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Da li vam deluje slučajno to što će baš Trešnjice iz Bornmuta doneti Krisu Marfiju preko sto hiljada funti, ako dobiju meč poslednjeg kola Lige 1?

AFC Bornmut, u narodu poznat kao „Trešnjice“, izborio je promociju iz trećeg u drugi rang engleskog fudbala, a pobedom u poslednjem kolu obezbedile bi titulu šampiona Lige 1.

 

Još važnije – momku koji se na tviteru predstavlja kao @murphilicious oni bi doneli 110.565 funti zahvaljujući tiketu uplaćenom pred početak sezone.

Marfi je prošlog leta uložio 25 funti u tiket, kojim pokušava da pogodi pobednika u svakoj od pet najjačih engleskih liga.

Na tiketu su imena Mančester Junajteda (u ponedeljak osvojio 20. titulu u Premijer ligi), Kardif Sitija (prošlog utorka ušli u najviši rang posle 51 godine, remijem u Burnliju u subtu osvojili Čempionšip), Džilingama (prvi izborili promociju u engleskom fudbalu, potvrdili titulu Lige 2 prošle nedelje) i Mansfilda (subotnjom pobedom u poslednjem kolu Konferencije izborili prvo mesto i povratak u Fudbalsku ligu).

Peto ime na spisku je tim AFC Bornmuta, ekipe koja se posle povratka menadžera Edija Haua i odlične druge polusezone vraća u drugi rang engleskog fudbala prvi put posle 23 godine, još od ere Harija Rednapa.

Bornmut je promociju već obezbedio, a povoljnim raspletom u pretposlednjem kolu prestigli su dotadašnjeg lidera Donkaster Rovers na čelu tabele.

Bod prednosti pokušaće da odbrane na gostovanju Tranmeru, timu koji je dobar deo sezone proveo na čelu lige, ali je pao na deseto mesto. Donkaster gostuje Brentfordu u direktnom duelu dva tima koja se bore za automatsku promociju (bolji ide u viši rang, slabiji u plej of, Donkasteru dovoljan i remi).

Kvota na Junajted bila je 3, mnogo ozbuiljnije su one na Kardif (7), Bornmut (7,5) i Mansfild (9), a Džilingam je na svaku uloženu funtu doneo 12 (u engleskim kladionicama kvota se računa tako što se zbir obe strane razlomka deli desnom stranom razlomka).

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu