Nova vest
Fudbal

Subota, 29.09.2012.

17:54

Sjajni Liverpuljani, džoker Džeko

Londonski derbi najavio je sjajno subotnje popodne u Premijer ligi koje je donelo 21 gol na pet utakmica.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Briljirali su liverpulski klubovi, Liverpl je predvođen Luisom Suaresom pregazio Norič 5:2, dok je Everton lako savladao Sautempton sa 3:1.

Mančester Siti je jedva savladao Fulam u gostima sa 2:1, Stouk je rutinski nadigrao Svonsi 2:0, a minimalnu pobedu ostvario je Sandelend nad Viganom. Demba Ba je sa dva gola doneo bod Njukaslu u Redingu.

Liverpul je konačno proradio, tačnije proradio je Luis Suares. Urugvajac je briljirao u Noriču sa tri gola i asistencijom. On je na svom 50. meču u Premijer ligi ostvario drugi het-trik, a i prvi je zabeležio protiv “kanarinaca“. Strelci su bili još sve bolji Nuri Sahin i kapiten Stiven Džerard koji konačno ima pravu podršku na “Enfildu“.

Odličan dan imao je i drugi tim iz Liverpula, Everton je na svom “Gudison“ savladao Sautempton sa 3:1, iako su gosti poveli već u šestom minutu preko Ramiresa. “Karamele“ su već do poluvremena preokrenule rezultat, a sa sva tri gola postigli su u razmaku od 13 minuta. Prvo je Leon Osman izjednačio u 25, da bi potom Nikica Jelavić sa dva gola potvrdio pobedu. Hrvat je stigao do 10. gola u poslednjih 11 nastupa za Everton.

Šampion Mančester Siti je odigrao još jednu, u kladioničarskom žargonu rečeno "gol-gol" utakmicu. Fulam je poveo već u desetom minutu iz penala koji je realizovao Mladen Petrić. Usledila je dominacije "građana" koji su ponovo pokazali da u kraljevi završnice. Prvo je u finišu prvog poluvremena Kun Aguero izjednačio, da bi tri minute pre kraja meča Edin Džeko doneo pobedu Sitiju.

Bosanskohercegovački reprezentativac dao je gol samo minut pošto je ušao u igru i time pokazao da je mnogo bolji kao Mančinijev džoker, nego kao starter. On je postigao svoj šeti gol kao rezervau poslednje dve sezone, što je više od bilo kog drugog fudbalera. Matija Nastasić odigrao je ceo meč na "Krejven Kotidžu", dok je Aleksandar Kolarov opet bio samo rezerva.

Svoj šou ponovo je imao Demba Ba, opet je bio dvostruki strelac za Njukasl, ali ga saigrači iz odbrane nisu pratili. Reding je dva puta vodio, preko Kebea i Hunta, pa je Ba sam vraćao i na kraju vratio "svrake" u igru i doneo im vredan bod sa gostovanja. Junak Sandrlenda ponovo je bio Stiven Flečer, on je postigao gol na četvrtom uzastopnom meču u PL, a ukupno ih ima pet.

Premijer liga, 6. kolo:
Arsenal – Čelsi 1:2
Everton – Sautempton 3:1
Osman 25, Jelavić 32, 38 – Ramires 6
Fulam – Mančester Siti 1:2
Petrić 10p – Aguero 43, Džeko 87
Norič – Liverpul 2:5
Morison 61, Holt 87 – Suares 2, 38, 57, Sahin 47, Džerard 68
Reding – Njukasl 2:2
Kebe 58, Hunt 62 – Ba 59, 83
Stouk Siti – Svonsi 2:0
Krauč 12, 36
Sanderlend – Vigan 1:0
Flečer 51
18.30 Mančester junajted – Totenhem

Nedelja:
17:00 Aston Vila – Vest Bromvič Albion

Ponedeljak:
21:00 Kvins Park Rendžers – Vest Ham

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu