Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.09.2008.

11:02

Kamerun prošao, bruka Bafane

Kamerun se plasirao u narednu fazu kvalifikacija za SP 2010, dok je Južna Afrika izgubila šanse za prolaz na Kup afričkih nacija.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Vodeći timovi u grupi devet Burkina Faso i Tunis igrali su bez golova. Kamerunci su na gostovanju pobedili ekipu Zelenortskih Ostrav rezultatom 2:1 i tako osvojili tri boda koja su im donela plasman u treću fazu kvalifikacija za šampionat sveta 2010. godine u Južnoj Africi.

Domaći tim poveo je golom Lita u 39. minutu. U drugom poluvremenu gosti prekretom stižu do trijumfa. Najpre je efikasan bio Emana u 51. minutu, a potom je N'Kong u 65. minutu doneo svom timu prednost i pobedu.

Fudbaleri Zelenortskih Ostrava plasiraće se u narednu fazu kvalifikacija ukoliko pobede Tanzaniju 11. oktobra.

Reprezentacija Južne Afrike izgubila je šanse za plasman na Kup afričkih nacija. ''Bafana'' je poražena na domaćem terenu od Nigerije rezultatom 1:0. Nigerijci će igrati sledeću fazu kvalifikacija za SP 2010. godine. Jedini pogodak na meču postigao je Ikečukvu Uče u 71. minutu.

U treću fazu takmičenja plasiraće se prvoplasirane ekipe iz dvanaest grupa i osam drugoplasiranih. Tih dvadest ekipa biće podeljene u pet grupa a pobednici odlaze na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku 2010.

Subota:

Mauricijus – Tanzanija 1:4
Sejšesli – Burundi 1:2
Kenija – Namibija 1:0
Južna Afrika – Nigerija 0:1
Sijera Leone – Ekvatorijalna Gvineja 2:1
Gambija – Liberija 3:0
Zelenortska Ostrava – Kamerun 1:2
Burkina Faso – Tunis 0:0
Sudan – Čad 1:2

Petak:

Alžir – Senegal 3:2
Libija – Gana 1:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

"Partizan je sada najopasniji"

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović izjavio jedan očekuje težak meč protiv Partizana i dodao da bi njegov tim trebalo da prikaže isto zalaganje kao na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Tanjug

12:46

3 h

Fudbal

Ronaldo prodao klub

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo objavio je prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve godine.

Beta

11:29

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu