Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.12.2007.

11:47

Rukavina: "O svemu odlučuje klub"

Izvor: B92, Danas

Autor:B92, Danas

Default images

Kapiten Partizana Antonio Rukavina mogao bi da bude akter najatraktivnijeg transfera jesenjeg prvaka ove zime. Mediji danima najavljuju odlazak reprezentativca Srbije, a kao potencijalni novi klubovi pominju se Sampdorija, Espanjol, Fejenord, kao i neke ekipe iz Rusije. Rukavina, koji je ranije izjavio da želi da ostane u crno-belom dresu do leta i podigne pehar namenjen prvaku države, kaže da klub odlučuje o tome gde će igrati sledećeg proleća.

"I ja bih voleo da znam da li, kada i gde odlazim iz Partizana. Iako su me menadžer i retki prijatelji, s kojima sam sve vreme bio u kontaktu, iz dana u dan obaveštavali o istinitim i navodnim ponudama, nisam hteo da se opterećujem tom pričom. Želeo sam i uspeo da ne mislim na fudbal poslednjih deset dana. Tek kada se vratim u Beograd videću šta dalje. Verujem da je uprava Partizana već zauzela stav u mom slučaju. Od kluba zavisi da li ću posle samo godinu dana napustiti Humsku ili ćemo se, ipak, na leto rastati," rekao je za 'Danas' Rukavina koji se u sredu vratio sa odmora.

Rukavina kaže da mu se dopada mogućnost da ode u Itlaiju ili Španiju, ali da je prva želja ostanak u Partizanu.

"Više puta sam rekao da bih najviše voleo da budem prvi koji će za nekoliko meseci podići pehar šampiona Srbije. Ako već treba da odem, onda bih voleo da to učinim kao kapiten tima koji je posle dve sezone vratio titulu Partizanu. Toliko volim moj klub i ponosim se onim što sam s njim napravio ove jeseni. Međutim, ako je to u njegovom interesu, otići ću pre vremena. Pomoći mu da se brže finansijski stabilizuje, a sebi u 24. godini obezbediti egzistenciju, što je krajnji cilj svakog sportiste. Logično je da bih voleo da to uradim u ligama kao što su španska i italijanska, zbog njihovog kvaliteta i rejtinga, ali i Holandija bi mi bila po meri. Videćemo. Možda već do kraja ove nedelje," rekao je Rukavina.

Rukavina je u Partizan došao iz Bežanije u januaru 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu