Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.04.2007.

19:26

Zvezda sigurna protiv Mladosti

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su apatinsku Mladost rezultatom 2:0, u poslednjem meču 22. kola Meridijan Superlige. Golove su postigli Milan Purović u 19. i Dušan Đokić u 80. minutu utakmice. Zvezda je drugu fazu završila sa devet bodova prednosti u odnosu na Partizan. Mladost je četvrta na tabeli, a oba kluba plasirala su se u plej of. Do kraja šampionata je ostalo još deset kola, a za titulu će se međusobno boriti najboljih šest ekipa.

Tokom cele utakmice Zvezda je bila bolji tim i potpuno kontrolisala igru. Već posle 20 minuta "crveno-beli" stižu do vođstva – Anđelković je sa leve strane odlčno centrirao, a Purović bio najbolji u skoku za 1:0.

Nakon vodećeg gola domaćin je do 2:0 mogao u 34. minutu kada je Burzanović sjajnim driblinzima na ivici kaznenog prostora izbacio nakoliko igrača Mladosti ali je na kraju prečka sprečila vanserijski pogodak. U 59. minutu Milijaš je sjajno izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, ali je ovoga puta stativa sprečila drugi gol.

Posledice povrede zarađene u mladoj reprezentaciji i dalje oseća kapiten Zvezde Dejan Milovanović, kojeg je zbog toga, ali i zbog jednog dobijenog udarca u prvom poluvremenu zamenio Nikola Trajković u 54. minutu.

Meč je odigran pred više od 20 hiljada ljudi uz odličnu atmosferu. Zvižduci su se samo čuli kada je u 77. minutu Bugarin Georgiev ulazio u igru umesto Koromana. On je u bugarskoj štampi prelazak u Zvezdu ocenio greškom, a za to je "nagrađen" zvižducima pri svakom kontaktu sa loptom.  

Iako je rano povela, Zvezda je morala da sačeka finiš da potvrdi pobedu. Deset minuta pre kraja, posle jednog kornera i kombinacije sa Bastom, Milijaš je uputio dobar centaršut, a strelac je ovog puta bio Đokić koji je u 66. minutu zamenio strelca Purovića. Do kraja utakmice viđeno je nekoliko poluprilika Zvezde, a i Mladost je u samom finišu mogla do počasnog gola, ali je Ranđelović bio koncentrisan.

Apatinci će se sa Zvezdom sastati još dva puta ove sezone, a sledeći duel videćemo već za tri kola.

Trener Crvene Zvezde Boško Đurovski se nakon meča zahvalio navijačima na odličnoj podršci.

"Predivan ambijent. Hvala navijačima na odličnoj poseti i podršci. Ja sam još ranije rekao da želim da Zvezda igra lep fudbal, i mislim da smo na dobrom putu. Okrećemo se novim utakmicama u brobi za titulu", reko je strateg Zvezde.

Blagoj Georgijev je dobio salve zvižduka.

"Blagoj se izvinio, rekao je da ta vest nije dobro prensesna u našoj štampi i da sigurno tako nešto nebi izjavio", završio je Đurovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

"Partizan je sada najopasniji"

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović izjavio jedan očekuje težak meč protiv Partizana i dodao da bi njegov tim trebalo da prikaže isto zalaganje kao na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Tanjug

12:46

3 h

Fudbal

Ronaldo prodao klub

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo objavio je prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve godine.

Beta

11:29

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu