Nova vest
Fudbal

Petak, 13.05.2022.

18:29

Klop: Liga nacija? Najbesmislenije takmičenje

Fudbalere Liverpula u subotu očekuje finale FA kupa na Vembliju sa Čelsijem.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Klop: Liga nacija? Najbesmislenije takmičenje
Foto: Profimedia

Liverpula ima i dalje teoretske šanse da osvoji sva četiri trofeja u sezoni, a posle Liga kupa, prvi na redu koji je na talonu je onaj iz FA kupa.

Uoči ovog duela, menadžer "crvenih" Jirgen Klop pričao je o mnogim temama u svetu fudbala, a otkrio je i deo prepiske sa prvim čovekom UEFA, Alkesanderom Čeferinom.

Slovenca je interesovalo kakvo je Klopovo mišljenje o reformama u Ligi šampiona, a Klop je ponovio svoju raniju tezu, da mu se neke stvari ne dopadaju.

"Više utakmica je uvek loša ideja. Veoma često sam pričao o tome. Što se tiče Lige šampiona i reformi, nisam imao vremena da ulazim u detalje, ali nešto sam doduše čuo. Nemam vremena da razmislim o svemu tome", kaže Klop.

Rekao je i da je sa Čeferinom komunicirao preko poruka.

"Poslao mi je poruku. Rekao sam što sam rekao, da je trebalo da dobijemo više karata za finale Lige šampiona. Rekao mi je ono što je i javno ponovio. Samo sam tražio da imamo više imformacija. Što se mene tiče, Liga nacija je jedna od najbesmislenijih ideja u svetu fudbala. Igrači su odigrali 70 utakmica i nastavljaju sa mečevima Lige nacija kad se sezona završi. Četiri, pet, šest utakmica sa nacionalnim timovima. Radije bih da UEFA uzme više novca od finala Lige šampiona i da se otarasi Lige nacija", dodao je Klop.

Ipak, za Liverpul je prvi prioritet sada finale sa Čelsijem i FA kup.

"Očajnički želimo da ga osvojimo. Isto želi i protivnik. Poslednji put samo ga osvojili 2006. godine, oni su od tada uzimali tri ili četiri puta. Specijalisti su za kup, ali želimo da pokušamo. Značilo bi na mnogo, to je istina. Ovo je posebna grupa igrača. Za par nedelja nas očekuje još jedno finale koje je za nas kao finale Svetskog prvenstva. Siguran sam da će mnogo ljudi širom sveta gledati meč. Nadam se da ćemo tu pažnju iskoristiti. Posebna utakmica, masivna, masivna. Za neke od naših igrača najveća u njihovim karijerama. Želimo da uživamo i obradujemo navijače", kaže Klop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

"Partizan je sada najopasniji"

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović izjavio jedan očekuje težak meč protiv Partizana i dodao da bi njegov tim trebalo da prikaže isto zalaganje kao na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Tanjug

12:46

3 h

Fudbal

Ronaldo prodao klub

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo objavio je prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve godine.

Beta

11:29

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu