Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.04.2020.

16:16

Maradonin dres prodat za 55.000 €, novac građanima Napulja

Reprezentativni dres argentinskog fudbalera Dijega Maradone, koji je pre 33 godine nosio na prijateljskoj utakmici protiv Italije, prodat je za 55.000 evra.

Izvor: SN

Autor: SN

Default images

Kako se navodi, dres je za aukciju poklonio bivši italijanski fudbaler Ćiro Ferara, koji je u Napoliju igrao sa Maradonom.

Ferara je Maradonin reprezentativni dres dobio u svom debiju za Italiju u prijateljskoj utakmici 10. juna 1987. u Cirihu, u kojoj je Italija slavila sa 3:1, a Maradona je postigao jedini pogodak za Argentinu.

"Ćiro, dobili smo još jednu utakmicu, verovatno najvažniju od svih. I dobili smo je zajedno, baš kao i pre",
napisao je Maradona na Fejsbuku.

Na aukciji su prodate još neke fudbalske memorabilije i skupljeno je ukupno 85.000 evra, koji ce ići u dobrotvorne svrhe, odnosno za kupovinu osnovnih potrepština za građane Napulja koji su našli u teškoj ekonomskoj situaciji zbog pandemije korona virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

"Partizan je sada najopasniji"

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović izjavio jedan očekuje težak meč protiv Partizana i dodao da bi njegov tim trebalo da prikaže isto zalaganje kao na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Tanjug

12:46

3 h

Fudbal

Ronaldo prodao klub

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo objavio je prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve godine.

Beta

11:29

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu