Nova vest
Fudbal

Subota, 15.02.2020.

19:30

Ludilo: Amijen i PSŽ rešetali mreže, na kraju remi – 4:4!

Fudbaleri Amijena i Pari Sen Žermena odigrali su sjajnu utakmicu u 25. kolu prvenstva Francuske. Meč je završen rezultatom 4:4.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ludilo: Amijen i PSŽ rešetali mreže, na kraju remi – 4:4!
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Prvak Francuske imao je težak posao, a izabranici trenera Tomasa Tuhela uspeli su da načine čudesan preokret i posle 0:3 dođu do 4:3, ali ne i da pobede jer su primili gol u nadoknadi.

Malo ko je očekivao da će Amijen, koji je na pretposlednjem mestu na tabeli Lige 1, biti tako tvrd orah za pobedničku mašineriju iz Pariza.

Amijen je u rasponu od 5. do 40. minuta uspeo da postigne tri sjajna gola.

Prvo je Žirasi u petom minutu savladao Kejlora Navasa, da bi bivši igrač Čelsija, Gael Kakuta u 29. minutu postigao prelep gol za 2:0.

U 40. minutu posle udarca Dijabatea lopta se od stative odbila u mrežu i domaćin je imao ogromnu prednost.

Ipak, u poslednjem minutu prvog dela, bivši igrač Mančester junajteda, Ander Erera, uspeo je da zatrese mrežu i smanji na 3:1 čime je dao nadu "svecima" da mogu da se vrate u meč.

I to se i dogodilo. Igrao se 60. minut kada je Nijanzi Kuasi uspeo da smani na 3:2, da bi isti igrač udarcem glavom u 65. minutu izjednačio na 3:3.

Kada je Mauro Ikardi u 74. minutu postigao gol za 3:4, mnogi su pomislili da je to kraj i da će šampion doći do nove pobede.

Imali su u prvom minutu nadoknade kolosalnu šansu preko Edinsona Kavanija za 5:3, ali on je za malo bio neprecizan, i kazna je stigla u narednom napadu domaćina.

Odlično je asistirao Kventin Kornete, Sehru Žirasi je bio na pravom mestu, rutinski je zatresao mrežu Navasa za konačnih 4:4.

Bodove su podelili još Bordo i Dižon (2:2), odnosno Nant i Mec (0:0).

Do pobede u završnici su stigli fudbaleri Nima, koji su pogotkom Konea u 80. minutu savladali Anžer sa 1:0.

Jedini gost, koji je slavio u subotu bila je Nica. Oni su iskoristili dva igrača više i pobedili Tuluz sa 2:0.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu