Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.08.2018.

17:55

Dinamo pokorio Kazahstan i došao na korak od Evrope! (VIDEO)

Fudbaleri zagrebačkog Dinama napravili su veliki korak ka plej-ofu za plasman u Ligu šampiona, pošto su u Kazahstanu savladali Astanu rezultatom 2:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Dinamo pokorio Kazahstan i došao na korak od Evrope! (VIDEO)
EPA/Teigen, Trond Reidar

Dinamo je savladao prvaka Kazahstana u gostima i bez primljenog gola došao na korak od plasmana u četvrto kolo kvalifikacija za najjače evropsko takmičenje.

Iako je pre kvalifikacija najavljeno da hrvatski šampion nema jak tim kao ranije, Zagrepčani su sjajnim nastupima ponovo potvrdili da su naučeni na plasman u evropska takmičenja.

Posle uvodne šanse domaćina, u čijem timu je naš Antonio Rukavina odigrao čitav meč, Dani Olmo je pokazao da će biti prva figura ovog susreta.

U 39. minutu se na maestralan način oslobodio čuvara i idealno poslužio Marija Budmira kojem nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu.

Tada je obezbeđena prednost na poluvremenu, u nastavku je Dinamo propustio još dve velike prilike, pre nego što je Olmo u finišu zapečatio sudbinu Kazahstanaca.

Uvukao se između linija i prihvatio je loptu iz odbrane, a onda je sa više od 20 metara poslao u donji levi ugao.

Revanš je na programu sledeće nedelje na 'Maksimiru', ali kako sada stvari stoje, Dinamo je veoma blizu plej-ofa u kojem ga očekuje dvomeč sa Jang Bojsom.

Ukoliko ostvari očekivani plasman obezbediće barem grupnu fazu Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu