Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.03.2016.

13:58

UEFA: Sumnja da je meč Spartak – OFK namešten

Evropska fudbalska federacija obavestila je FS Srbije da postoji osnovana sumnja da je utakmica 26. kola Superlige između Spartaka i OFK Beograda nameštena.

Izvor:

Autor:

UEFA: Sumnja da je meč Spartak – OFK namešten
StarSport

Redakcija B92 je u vezi sa ovim slučajem kontaktirala Evropsku kuću fudbala kako bi dobila zvaničnu potvrdu informacije, pa se uskoro očekuje zvaničan odgovor.

"Od UEFA smo dobili prijavu sumnje da je meč između Spartaka i OFK Beograda namešten. U skladu sa našim propisima i uz pomoć nadležnih državnih organa, preduzećemo sve mere i pokrenuti istragu u cilju sakupljanja dokaza, a sve u nameri zaštite integriteta i regularnosti takmičenja", rekao je Komesar za integritet takmičenja Fudbalskog saveza Milivoje Mirkov.

Utakmica u Subotici minulog vikenda završena je pobedom Subotičana – 2:1 (1:1).

I prvi meč ovih rivala, jesenas u Beogradu, bio je pod sumnjom, s obzirom na to da je tadašnji trener 'Golubova' izveo 'rezervni sastav', uz objašnjenje da je čuvao najbolje igrače za sledeći meč sa Crvenom zvezdom.

OFK Beograd je slavio 2:0, a FSS je pokrenuo istragu i kaznio Spartak oduzimanjem četiri boda, s tim da je kasnije kazna preinačena u minus dva boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu