Može li Aco Petrović da spase hrvatsku košarku?

Aleksandar Petorović novi je sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS).

Izvor: B92

Petak, 23.09.2022.

13:30

Može li Aco Petrović da spase hrvatsku košarku?
Foto: Profimedia

Hrvati su nako eliminacije u osmini finala Evrobaskta ostali bez selektora i predsednika Saveza, a ranije je HKS otpustio Dina Rađu zbog neuspeha u kvalifikacijama za Mundobasket.

Petrovića ne treba posebno predstavljati, tek podsetiti da je tri puta biran za selektora Hrvatske, a bio je i pomoćni trener Petru Skansiju 1992. godine na Olimpijskim igrama u Barseloni.

Takođe, bio je selektor i u selekcijama Bosne i Hercegovine i Brazila.

"Nakon što je Upravni odbor HKS-a na svojoj 34. sednici doneo odluku o raspuštanju Stručnog saveta za mušku košarku koji je bio postavljen kao stručno i savetodavno telo Upravnog odbora, a čime se dogodila i promena u samoj strukturi HKS-a, posledično se javila potreba za definisanjem upravljanja stručnim radom na nivou HKS-a.

U vidu potrebe brzog delovanja i uopšte, a u nadolazećem periodu pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025, o čemu se raspravljalo i na poslednjoj sednici Upravnog odbora, odlučeno je da se formira mesto sportskog direktora HKS-a. Isto je ponuđeno Aleksandru Petroviću koji je bez zadrške i prihvatio ovu odgovornu ulogu"
, saopštio je HKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: