Nedelja, 22.06.2008.

14:27

Tužan kraj za Van der Sara

Izvor: B92

Default images

Golman reprezentacije Holandije Edvin van der Sar odigrao je u subotu protiv Rusije poslednji meč za nacionalni tim. Iskusni golman kaže da je oproštaj od holandskog dresa bio posebno bolan, nakon četvrtfinalnog poraza od Rusa (3:1) i eliminacije sa Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj.

"Do ovog meča, sve je išlo kako treba. Dobili smo brojne pohvale, sa svih strana, ali nismo mogli da napravimo korak dalje do polufinala i finala, i to boli", rekao je 37-godišnji golman Holandije i Mančester Junajteda.

"Rusi su nas pritisli, naročito u prvom poluvremenu. U produžecima sam, međutim, osetio da možemo da pobedimo ukoliko izdržimo do penala", dodao je Van der Sar, koji je prošlog meseca izašao kao pobednik u penal završnici finala Lige šampiona protiv Čelsija u Moskvi.

Van der Sar je tokom internacionalne karijere zabeležio čak 128 nastupa u narandžastom dresu, a poslednji meč završio je porazom od ekipe predvođene Gusom Hidinkom, trenerom koji ga je 1995. godine po prvi put pozvao u reprezentaciju.

"Zaista sam uživao u igrama za reprezentaciju, ali mi je sada dosta", rekao je Van der Sar i dodao da u Mančesteru planira da ostane još godinu dana, posle čega će verovatno završiti igračku karijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: