Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 29.09.2014.

20:24

Planule karte za trku F1 u Sočiju

Prodate su gotovo sve karte za prvu trku Formule 1 u Rusiji, koja će biti održana 12. oktobra u Sočiju, saopštili su organizatori.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Štampano je više od 45.000 ulaznica, a cene su u rasponu od 5.000 do 49.000 rubalja (od 127 do 1.240 dolara), prenela je agencija Itar-Tas.

"Preostalo je još veoma malo ulaznica i preporučujemo da požure svi koji žele da prisustvuju istorijskom događaju", navodi se u saopštenju Organizacionog odbora trke za Veliku nagradu Rusije, koja se vozi u okviru ovogodišnjeg prvenstva sveta.

Predstavnik organizatora Sergej Vorobjov rekao je da je politika cena karata zasnovana na prodaji za trke Formule 1 u ostalim zemljama, kao i na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju ranije ove godine.

U februaru i martu Soči je bio domaćin Zimskih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, koje su prema ocenama međunarodnih sportskih zvaničnika, sportista i posetioca organizovane na najvišem mogućem nivou.

Prošlog decembra Međunarodna automobilska federacija (FIA) zvanično je uvrstila Veliku nagradu Rusije u kalendar Formule 1, a trka će biti održana u blizini Olimpijskog sela u Sočiju.

Ugovorom kojeg su 2010. godine potpisali tadašnji premijer Rusije Vladimir Putin i izvršni direktor Formule 1 Berni Eklston predviđeno je da trka bude u kalendaru Formule 1 najmanje do 2020. godine.

Ruski predsednik Putin i Eklston ponovo su se sreli uoči ZOI u Sočiju, kada je čelnik Formule 1 sugerisao da bi bilo zanimljivo da se trka za Veliku nagradu Rusije održi u noćnom terminu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu