Nova vest
Auto-moto

Subota, 22.09.2012.

13:23

Pireli želi Kubicu za test vozača

Direktor Pirelija zadužen za auto-moto sport Pol Hemberi rekao je da bi taj proizvođač pneumatika želeo da angažuje Roberta Kubicu za test vozača.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pireli će gotovo izvesno morati na kraju sezone da nađe zamenu za Haimea Algersuarija, koji želi da se vrati u Formulu 1, potencijalno kao vozač Fors Indije, u slučaju da Pol di Resta ili Niko Hilkenberg napuste tim.

Pošto se Kubičina ruka još uvek nije potpuno oporavila posle udesa u februaru prošle godine, Hemberi je istakao da će mu Pireli, čim Poljak bude spreman, dati priliku da se nađe u bolidu Formule 1.

Angažovanje Kubice za Pireli bi takođe bio logičan potez, pošto je ta kompanija i naredne sezone svoje pneumatike testirati na bolidu Renoa iz 2010. godine, koju je baš Poljak vozio pre dve godine.

Mislim da je veća šansa da sa Robertom sarađujemo u reliju, nego u Formuli 1, ali videćemo. Nisam dugo razgovarao sa njim, ali radimo na nekoliko projekata u koje bi on mogao da bude uključen. Ne znam da li je on u ovom trenutku spreman za to, ali mislim da bi za njega bilo odlično, da ako bude u mogućnosti, godinu dana bude sa nama, pre nego što pokuša da se potpuno vrati 2014. godine. Mi bismo bili presrećni“, rekao je Hemberi.

Kubica se nije našao u bolidu Formule 1 skoro dve godine, od udesa koji je doživeo tokom relija u Italiji, u kojem je pretrpeo teške povrede noge, ruke i šake. Posle godinu i po dana on se početkom septembra vratio takmičenju i na svom povratku trijumfovao je na reliju, takođe u Italiji. Ipak, u ovom trenutku on još uvek nije spreman za Formulu 1, ali ističe da mu je to cilj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu