Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 08.11.2010.

16:21

Vozači Red Bula za interes tima

Ekipa Red Bula objavila je da očekuje od Sebastijana Fetela da pomogne timskom kolegi Marku Veberu u borbi za šampionsku titulu ukoliko dođe u takvu priliku.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Austrijski tim je, ipak, naglasio da neće upotrebiti timske naredbe da bi Fetel tako postupio.

Posle dvostrukog trijumfa u Brazilu i osvajanja titule u konkurenciji konstruktora direktor Red Bula Kristijan Horner je rekao da veruje da će se njegovi vozači u Abu Dabiju ponašati u interesu tima.

Niko nema kristalnu kuglu i niko ne može da predvidi šta će se desiti. Obojicu vozača podržavamo jednako i tako ćemo i nastaviti pred poslednju trku sezone narednog vikenda. Mislim da pred nama nema teških odluka”, rekao je Horner.

Pred finale sezone, u nedelju na stazi “Jas Marina” u Abu Dabiju, vozač Ferari ima osam bodova više od Marka Vebera, a još sedam više od njegovog timskog kolege iz Red Bula Sebastijana Fetela. Isti poredak prve trojice kao u Brazilu, odnosno pobeda Fetela, ispred Vebera i Alonsa u Abu Dabiju, značio bi titulu za Španca, dok bi u slučaju zamene pozicija vozača Red Bula ona otišla u Veberove ruke.

Naravno, ako se nađu u situaciji da jedan od njih mora da pomogne drugom, jer ne može da osvoji titulu, verujem da će tako i postupiti, za interes tima. To će biti samo njihova odluka”, rekao je Horner, “Verujem da će uraditi ono što je ispravno za tim i uopšte ne sumnjam u to. Obojica su odlični timski igrači, ove godine su bili pod pritiskom i stresom, ali razlog za to je što se bore za najveću nagradu u auto-moto sportu”.

Velika nagrada Abu Dabija vozi se u nedelju od 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu