Nova vest
Auto-moto

Sreda, 29.04.2009.

13:32

Meklaren uslovno kažnjen

Ekipa Meklaren Mercedesa kažnjena je tri trke uslovno zbog namernog obmanjivanja stjuarta na prvoj trci sezone, Velikoj nagradi Australije.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Prvi čovek britanske ekipe Martin Vitmarš prisustvovao je saslušanju Svetske automobilske federacije u sredu, koje je održano u Parizu, i na kome je Meklaren optužen za kršenje pravila po pet tačaka.

„Pošto je uzet u obzir otvoren i iskren način na koji se šef Meklarena Martin Vitmarš izvinio i promene unutar njegovog tima pa je odlučeno da se nikakva kazna ne primeni“, kaže se u saopštenju FIA, „Ali, tim će biti suspendovan sa tri trke u šampionatu ukoliko se pojave dodatne činjenice o slučaju iz Australije ili ako Meklaren u narednih 12 meseci ponovo prekrši neko pravilo“.

Povod za saslušanje bila je obmana sudija od strane aktuelnog šampiona kada je Meklaren protestvovao zbog trećeg mesta vozača Jarna Trulija u Tojoti u Australiji uz tvrdnje da je Italijan pretekao Hamiltona dok je na stazi bio „sejfti kar“.

Ipak, posle preslušavanja komunikacije između boksa Meklarena i Hamiltona otkriveno je da je Britancu rečeno da propusti Trulija, kome je treće mesto vraćeno posle drugog saslušanja, pred trku u Maleziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu