Nova vest
Auto-moto

Sreda, 25.06.2008.

15:58

Manji Kur se vozi i sledeće godine

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Francuska automobilistička federacija saopštila je da će trka za Veliku nagradu Francuske na stazi u Manji Kuru biti u kalendaru svetskog prvenstva i naredne sezone. "Zvanična odluka o tome biće doneta sutra kada se održava naša skupština, ali već sada mogu da kažem da će naredne godine biti održana trka na stazi u Manji Kuru. Istovremeno ćemo razgovarati i o daljoj sudbini Velike nagrade Francuske", rekao je predsednik Francuske automobilističke federacije Nikolas Dešo.

Većinski vlasnik Formule 1 Berni Eklston pre par dana je nagovestio da bi trka u Manji Kuru mogla da ostane u kalendaru, mada je donedavno tvrdio da će ove godine poslednji put biti voženo na toj stazi. Prvi čovek Formule 1 želi, naime, da trku iz ruralnog dela Francuske preseli u okolinu Pariza.

"Imamo ugovor sa Francuskom automobilističkom federacijom do 2001. godine, ali je takođe postojao dogovor da se trke u Manji Kuru održavaju do 2008, a da se potom gradi nova staza pored pariskog Diznilenda. Sada su nam Francuzi rekli da će se još jednu godinu voziti u Manji Kuru, ali više nisam siguran da će i to biti poslednji put", rekao je Eklston.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu