Nova vest
Auto-moto

Petak, 05.10.2007.

15:25

Hamilton oslobođen odgovornosti

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Lider u šampionatu sveta Formule 1, vozač Meklarena Luis Hamilton, oslobođen je odgovornosti za incident koji se dogodio za vreme trke za Veliku nagradu Japana. U saopštenju Međunarodne automobilističke federacije navodi se da su stjuarti nakon razmatranja svih činjenica, izjava i gledanja video snimka, zaključili da Britanac nije kriv za sudar Sebasijana Vetela i Marka Vebera.

Za vreme trke u Japanu, stjuarti su za taj incident okrivili vozače ekipa Toro Roso i Red Bul, zbog čega su bili kažnjeni gubitkom deset pozicija na startu trke za Veliku nagradu Kine. Danas je ta kazna ukinuta, a Vetelu i Veberu je izrečena samo opomena.

Pre tri dana Vetel i Veber su podneli prijavu protiv Hamiltona, tvrdeći da je on, dok se na stazi nalazio sejfti kar, bez razloga krivudao po stazi i naglo kočio, što je, inače, propisima zabranjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu