Nova vest
Auto-moto

Utorak, 27.09.2022.

12:13

Džou Gvanju produžio ugovor sa Alfa Romeom

Vozač Alfa Romea Gvanju Džou produžio je ugovor na godinu dana, pa će za tu ekipu voziti i 2023. godine u šampionatu Formule 1.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Džou Gvanju produžio ugovor sa Alfa Romeom
Foto: EPA/ STEPHANIE LECOCQ

Džou je ove sezone debitovao u Formuli 1, čelnici ekipe su zadovoljni, pa će ostati i naredne godine uz iskusnog Valterija Botasa.

On je rekao da mu se ispunio san samim učešćem u šampionatu, ali da želi da ostvari mnogo toga sa ekipom.

"Mislim da je ekipa zadovoljna svime što sam uspeo da uradim, ja sam zadovoljan. Srećan sam i zahvalan Alfa Romeu na prilici da budem deo ekipe i naredne sezone. Imam još mnogo toga da naučim, da se razvijam, ali verujem u naš rad, radujem se sledećem poglavlju naše zajedničke priče", rekao je 23-godišnji kineski vozač.

On je trenutno 17. u šampionatu sa šest bodova.

Ekipa je saopštila da je impresionirana stavom Džoua i da je on pokazao "nivoe zrelosti i trkačke veštine koje su u suprotnosti sa njegovim godinama".

Za narednu godinu ostala su još tri slobodna mesta za vozače - u Alpinu, Hasu i Vilijamsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu