Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 23.06.2022.

18:00

Mercedes poslao jasnu poruku

Ekipa Mercedesa u Formuli 1 sprema se da unapredi svoj bolid za VN Velike Britanije na čuvenoj stazi Silverston.

Izvor: SN

Autor: SN

Mercedes poslao jasnu poruku
EPA-EFE/ALI HAIDER

Dosta polemike se vodi ove sezone u vezi sa Mercedesom, da li su dobri, da li su loši, da li nešto kriju...

Kao i svake godine, ekipa bazirana u Engleskoj želi da se pokaže na Silverstonu narednog vikenda (3. jula) i priča se da spremaju paket unapređenja bolida.

Tehnički direktor Majk Eliot poslao je jasnu poruku Mercedesovim protivnicima:

"Možete da budete sigurni da ćemo se potruditi da izvučemo maksimum iz tog bolida, to gornjih granica. Spremamo novi paket za Silverston, cilj je da unapredimo brzinu, a biće tu i još nekih dodataka. Ipak, moramo da budemo realni i da kažemo da smo iza Ferarija i Red Bula u ovom momentu",
rekao je Eliot.

Očigledno je da je najavio da će Mercedes biti jači nego u dosadašnjem delu sezone i da je pokušao da pritisak prebaci na ljute rivale.

Silverston više prija Mercedesu, što Eliot takođe ističe i dodaje da je na stazi u Barseloni situacija identična, a treba imati u vidu i onaj incident od prošle godine u kome su učestvovali Maks Ferstapen i Luis Hamilton.

Bilo kako bilo, čeka nas veoma zanimljiva trka na čuvenom Silverstonu, a posebno treba obratiti pažnju na Mercedes i njihove unapređene komponente. Setimo se samo Brazila i dominacije Mercedesa i Luisa Hamiltona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu