Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 30.07.2020.

08:45

F1: Bez publike u Monci

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Italije u Monci održaće se bez publike zbog pandemije koronavirusa, saopštili su organizatori.

Izvor: SN

Autor: SN

F1: Bez publike u Monci
Photo by Charles Coates/Getty Images

Kako se navodi, svima koji su kupili ulaznice novac će biti vraćen.

Otkako je 1950. godine počeo šampionat Formule 1, samo su trke za Veliku nagradu Velike Britanije i za Veliku nagradu Italije bile u svakom takmičarskom kalendaru.

"Trka Formule 1 za Veliku nagradu Italije u Monci, od 4. do 6. septembra, održaće se bez publike", navodi se u saopštenju.

U ovoj sezoni takmičenje se odvija prema promenjenom kalendaru zbog pandemije i trke u prvom delu sezone voziće se bez publike.

Do sada su održane tri trke pred praznim tribinama, dve trke u Austriji i jedna u Mađarskoj.

Prvi u poretku vozača je aktuelni šampion Luis Hamilton (Mercedes) sa 63 boda, pet više od timskog kolege Valterija Botasa.

Četvrta trka u šampionatu na programu je u nedelju 2. avgusta na Silverstonu, za Veliku nagradu Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu