Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 18.05.2020.

13:54

VN Singapura: Nije izvodljivo da se trka održi bez navijača

Organizatori trke Formule 1 za Veliku nagradu Singapura saopštili su da "nije izvodljivo" da se ta trka održi bez navijača.

Izvor: MT

Autor: MT

VN Singapura: Nije izvodljivo da se trka održi bez navijača
Photo by Lars Baron/Getty Images

Nakon otkazivanja ili odlaganja prvih deset trka zbog pandemije korona virusa, čelnici Formule 1 imaju za cilj da nova sezona počne s dve trke u Austriji početkom jula.

Obe trke održaće se bez navijača, a očekuje se da će tako biti i trkama u drugim zemljama.

Velika nagrada Singapura, zakazana za septembar, ulična je trka i vozi se u noćnom terminu i bio bi veliki izazov držati navijače podalje od trke.

Organizatori su naveli da su razgovarali sa Formulom 1, vladom Singapura i drugim uključenim u organizaciju o tome da se "procene različite mogućnosti" za održavanje trke.

Prošlogodišnja Velika nagrada Singapura je u tri dana privukla 268.000 gledalaca, a značajan deo njih došao je iz inostranstva.

"Mi ćemo i dalje pratiti razvoj dogadjaja. Naš najveći prioritet i dalje ostaje dobrobit i sigurnonost svih uključenih", naveli su organizatori.

Singapur je do sada prijavio više od 28.000 infekcija novim virusom. Zvaničnici su najavili da bi s ublažavanjem uvedenih mera moglo početi početkom juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu