Nova vest
Auto-moto

Subota, 21.09.2019.

08:17

Korea probuđen iz indukovane kome! Sledi "trka s vremenom"

Vozač Formule 2 Huan Manuel Korea više nije u komi i sada ga čeka vrlo zahtevna operacija.

Izvor: SN

Autor: SN

Korea probuđen iz indukovane kome! Sledi
EPA-EFE/Jose Jacome

Dvadesetogodišnji Korea je doživeo povredu kičme kao i lom obe noge u incidentu na stazi Spa kada je poginuo mladi Antoan Uber.

Mladi Korea još uvek nije imao operaciju nogu, pošto njegova pluća tek trebaju da se oporave, a njegovo stanje je bilo veoma ozbiljno pošto se tek u petak probudio iz kome.

"Huan Manuel Korea više nije na aparatima i probuđen je iz indukovane kome. Ovo jeste velika vest i ovo jesu krupni koraci koji vode u pravom smeru, ali trka sa vremenom tek predstoji. Naš priotet su njegova pluća i operacija nogu, na koju se čeka više od dve nedelje", poručili su Huanovi doktori.

Njegovo stanje je i dalje "ranjivo", ali više nije kritično. Korea je rođen u Ekvadoru, a odrastao je u Majamiju i trenutno je stanovnik Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu