Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 01.09.2019.

16:56

Crni vikend u Belgiji okončan prvom pobedom Šarla Leklera

Vozač Ferarija Šarl Lekler je pobedio na trci za Veliku nagradu Belgije, na stazi Spa Frankoršam.

Izvor: SV

Autor: SV

Crni vikend u Belgiji okončan prvom pobedom Šarla Leklera
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Član italijanskog tima je po prvi put u karijeri stigao do najvišeg postolja, a prethodno je trku započeo sa pol pozicije.

Drugo i treće mesto su zauzeli vozači Mercedesa Luis Hamilton i Valteri Botas.

Trka, koja je ostala u senci pogibije vozača Formule 2 Alberta Ibera, započela je incidentom u kom su učestvovali Maks Ferstapen i Kimi Raikonen.

Mladi Holanđanin nije mogao da nastavi trku, a gužvu je najbolje iskoristio vozač Rejsing pointa Lando Noris i sa 11. pozicije "skočio" na petu.

Već u sedmom krugu Lekler je imao skoro dve sekunde prednosti u odnosu na Sebastijana Fetela koji je u tom momentu bio drugoplasirani.

Prvi vozač Ferarija je u 16. krugu otišao u pit-stop, posle čega se na stazu vratio kao petoplasirani.

Do kraja trke nije bilo većih iznenađenja, ali vredi napomenuti da je uprava Ferarija naglasila Fetelu da ne napada Leklera, ukoliko dođe u situaciju da to učini.

Nemac je trku završio na četvrtom mestu, a poene su redom osvojili još Aleksander Albon iz Red Bula, Serhio Peres iz Rejsing pointa, Danil Kvjat iz Toro Rosa, Niko Hilkeberg iz Renoa, Pjer Gasli iz Toro Rosa i Lens Strol iz Rejsing pointa.

U generalnom plasmanu prvi je Hamilton sa 268 bodova, Botas je drugi sa 203, a treći je Maks Verstapen iz Red Bula sa 181 bodom.

Naredna trka u šampionatu vozi se naredne nedelje za Veliku nagradu Italije u Monci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu