Nova vest
Auto-moto

Sreda, 29.11.2017.

11:48

Zvanično – Alfa Romeo Zauber

Italijanski automobilski gigant Alfa Romeo od naredne sezone ponovo će učestvovati u šampionatu Formule 1, pošto je potpisao saradnju sa Zauberom.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvanično – Alfa Romeo Zauber
Foto: Getty images

Alfa Romeo se posle 33 godine vraća u najbrži trkački cirkus i stvoriće novi tim pod imenom Alfa Romeo Zauber, sa bolidom na kome je logo Alfe i sa motorom Ferarija.

Zauber za sada nije otkrio koji vozači će predstavljati taj tim u 2018. goidni, ali je ojačao vezu sa Ferarijem, pa se pretpostavlja da će izabrati mlade vozače Čarlsa Leklerka i Antonija Đovinacija.

AR bio je dominantan u Formuli 1 kada je počelo takmičenje 1950. godine sa vozačima Đuzepeom Farinom i Huanom Manuelom Fanđom.

Italijanski proizvođač je nastupao u F1 do 1985. i u tom periodu su njegovi vozači osvojili dve šampionske titule, zabeleživši ukupno deset pobeda i 26 podijuma uz 12 pol pozicija na 110 trka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu