Nova vest
Auto-moto

Petak, 26.08.2016.

14:05

Hamilton kreće sa začelja

Lider Formule 1 Luis Hamilton kažnjen je sa 15 mesta slabijim startnim mestom na Velikoj nagradi Belgije od pozicije koju izbori u kvalifikacijama.

Izvor: AK

Autor: AK

Hamilton kreće sa začelja
Foto: Getty images

Hamiltonovi inženjeri su izmenjali više delova nego što je dozvoljeno pripisima FIA za ovu sezonu.

Međutim, očekuje se i dodatna kazna jer će dvostruki šampion već garantovanu kaznu iskoristiti i na drugom treningu na Spa-Frankošam upotrebiti novi motor u svom Mercedesu.

To znači da će Britanac skoro sigurno u nedelju startovati sa poslednjeg mesta, na 13. trci sezone, prvoj posle skoro mesec dana pauze.

Hamilton, koji u generalnom poretku ima 19 bodova više od timskog kolege Nika Rozberga, ima 49 pobeda u karijeri, a ni na jednoj od trihtrka nije startovao trku sa slabijeg mesta od šeste pozicije, što se dogodilo na Silverstonu u julu 2014. godine.

Ove godine je u Bahreinu krenuo kao 22, a završio kao sedmi, pre dve godine je u Mađarskoj startovao iz boksa i stigao do trećeg mesta na postolju, dok je 2012. u Španiji sa 24. pozicije došao do osme.

Iz Mercedesa su potvrdili da je i Niko Rozberg imao dosta promena delova, ali on još nije došao dotle da rizikuje kaznu u poretku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu