Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 24.07.2006.

11:22

MotoGP: Hejden nikad bliži tituli

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Pobednik trke u moto GP šampionatu za Veliku nagrada SAD, na stazi Laguna Seka, jeste Amerikanac Niki Hejden na "hondi". Time je, ne samo razveselio domaću publiku, već i stekao veliku bodovnu prednost nad konkurentima u prvenstvu.

Trku je poveo Kris Vermeulen, koji je krenuo sa najbolje startne pozicije i na čelu trke zadržao se do njene polovine, kada ga dostiže i prestiže Hejden, koji od tada beži svima i dolazi do druge pobede u sezoni. Dani Pedrosa trku je završio na drugom mestu, iza klupskog kolege Hejdena, a treće mesto zauzeo je Marko Melandri u "hondi".

Valentino Rosi je krenuo sa desete pozicije u trku, pa se fantastičnom vožnjom probijao prema vrhu. Stigao je do četvrtog mesta, kada su ga snašli problemi, prvo sa gumom, pa onda i sa motorom, koji je na kraju potpuno otkazao, i svetski prvak morao je da odustane.

Hejden sada ima 194 boda i vodeći je u generalnom plasmanu, a do kraja sezone je ostalo još šest trka. Drugo mesto drži Pedrosa, koji je sakupio 160 bodova, deset više od trećeg -  Marka Melandrija. Rosi je četvrti, ali sa velikim zaostatkom, od 51 boda, za vodećim Amerikancem. Sledeća trka na programu je 20. avgusta u Brnu, u Češkoj.

VN SAD:
1. N. Hejden (SAD/Honda) 45:04.867
2. D. Pedrosa (ŠPA/Honda) + 3.186
3. M. Melandri (ITA/Honda) + 10.929
4. K. Roberts (SAD/KR) + 11.941
5. K. Vermeulen (AUS/Suzuki) + 27.439

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu