Nova vest
Auto-moto

Subota, 08.06.2019.

18:31

Nezaustavljivi Alvaro Bautista dominirao u Heresu

Vozač Dukatija Alvaro Bautista ostvario je 12. pobedu u Superbajku ove sezone nakon pobede u Heresu na pisti "Anhel Nieto"

Izvor: SN

Autor: SN

Nezaustavljivi Alvaro Bautista dominirao u Heresu
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Bautisti je to prvi trijumf od Asena, gde je upisao 11 uzastopnih trijumfa od početka sezone.

Španac je dominantno slavio u Andaluziji, ispred Mihaela van der Marka na Jamahi i branioca titule Džonatana Ree.

Već na startu Bautista je uspeo da se odvoji od rivala, a iako je Rea bio samo malo sporiji od njega, vrlo brzo je posustao. To su iskoristili vozači Jamahe, koji su od devetog kruga počeli da ga izazivaju, a prvo se ispred njega našao Van der Mark, a zatim i Lous.

Holanđanin je bio znatno brži, pa je pobegao rivalima, pa je aktuelni šampion do cilja vodio veliku borbu sa Lousom, koja je odlučena u poslednjoj krivini. Iako je Rea napravio grešku, koju je i priznao tako što je odmah digao ruku i izvinio se Lousu, nije kažnjen zbog tog incidenta.

Najbolju trojicu sledio je Marko Melandri na Jamahi, ispred vozača privatnog Kavasakija Topraka Razgatiolgua i Toma Sajksa, koji vozi za BMW.

Bautista na čelu generalnom plasmana ima 288 bodova, a prate ga Rea sa 236 i Van der Mark sa 154.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu