Nova vest
Auto-moto

Subota, 20.10.2018.

21:58

Borković na podijumu, Askona na pragu titule šampiona Evrope

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je drugo mesto na prvoj trci u Barseloni poslednjeg vikenda TCR Evropa šampionata.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Borković na podijumu, Askona na pragu titule šampiona Evrope
Foto: Promo

Borković se pred odlučujuću trku popeo na drugo mesto u generalnom plasmanu sa 154 boda, 23 manje od Španca Mikela Askone.

Vozač NIS Petrol tima u saradnji sa Target Competition timom u svom automobilu Hyundai i30 N sa brojem 62, imao je i peh da mu u poslednjoj krivini pukne guma, ali je na kraju osvojio 18 bodova i ostao u trci za titulu prvaka Evrope.

"Završena je prva trka, prilično sam umoran. Zadovoljan sam jer sam pretekao Askonu, ali je Fajls imao timski naredbu da čuva leđa Tašiju i blokira me. Videću sa svojim timom šta se desilo s mojom zadnjom levom gumom, koja je počela da puca tokom trke i ispušta čudne zvukove. U poslednjem krugu morao sam da vozim tri sekunde sporije kako bih završio trku i srećan sam što sam sačuvao drugu poziciju. Nadam se da neću imati sličnih problema u nedelju. Opet sam drugi u generalnom plasmanu, boriću se da ostanem drugi na kraju sezone, naravno da postoji šansa i za prvo mesto, ali to je malo verovatno. Svi su imali priliku da se uvere koliko je jak ovaj šampionat i biti u njegovom vrhu je izvanredan rezultat. Zadovoljan sam svojom vožnjom i nadam se da ću u poslednjoj trci još jednom obradovati sve u timu, sponzore i navijače, pogotovo u mojoj Srbiji i Pančevu", rekao je Borković posle trke.

Borković u poslednjoj trci sezone, koja počinje sutra u 15:55, startuje sa sedme pozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu