Nova vest
Auto-moto

Subota, 16.09.2017.

23:58

Otvorena moto trka za ''Veliku nagradu Zrenjanina'

Svečano je otvorena moto trka ''Velika nagrada Zrenjanina'', u disciplini Moto Klasik i Road Racing u kategoriji 125, koja će se voziti i u nedelju.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Otvorena moto trka za ''Veliku nagradu Zrenjanina'
Foto/Tanjug

Organizatori ove moto trke, koja će se bodovati za nacionalni i balkanski šampionat, Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub "Petrovgrad" iz Zrenjanjina, uz podršku ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanjina, svim ljubiteljima dvotočkaša priuštili su pravi moto spektakl.

Sertifikovana staza "Industrijska zona jugoistok Zrenjanin" na kojoj se vozi trka duga je 3.000 metara, široka je šest-sedam metara, sa devet krivina.

Lepo vreme i takmičarska atmosfera omogućili su zaljubljenicima u motociklizam da zadovoljni podrže 60 takmičara, koji su u Zrenjanin došli iz cele Evrope.

Na ceremoniji otvaranja kao domaćin ovog takmičenja, prvo se svima obratio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je zahvalio Auto-moto savezu i Moto savezu Srbije na podršci u ovom projektu, rekavši da mu je čast što se posle 15 godina u Zrenjaninu održava takmičenje u moto sportu, na novoj stazi koja je od ogromnog značaja za grad.

Prisutne je pozdravio i predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija.

"Auto-moto savez Srbije veruje da je ovo samo početak promocije moto sporta u Zrenjaninu i nadam se da će se na ovoj stazi već sledeće godine, voziti sve discipline za nacionalni, balkanski i mediteranski šampionat. Duboko sam ubeđen da će Zrenjanin postati centar moto sporta u Srbiji", rekao je Butulija i zvanično otvorio trku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu