Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.01.2022.

13:30

Iznenađenje na AO: 115. izbacila drugu

Estonka Kaja Kanepi plasirala se u četvrtfinale Australijan opena.

Izvor:

Autor:

Iznenađenje na AO: 115. izbacila drugu
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Ona je za skoro dva i po sata igre bila bolja od drugog nosioca Arine Sabalenke posle tri odigrana seta.

Po setovima je bilo 5:7, 6:2, 7:6 (10:7).

Postavlja se pitanje da li je 115. igračica sveta pobedila ili je Sabalenka poklonila pobedu. Beloruska teniserka je imala 46 neiznuđenih grešaka uz čak 15 duplih iz servisa.

Naročito je bilo zanimljivo u finišu. Kanepi je imala brejk prednosti pri rezultatu 4:3, ali ga nakon gema dugog skoro 10 minuta ispušta.

Međutim, vraća ga već u narednom kada je Sabalenki upravo servis došao glave, ali i tu priliku propušta. Nije ni to prošlo bez uzbuđenja te je Kanepi imala četiri meč lopte, ali ih je prokockala i pružila protivnici priliku za brejk koju je ova iskoristila.

Posle još po jednog gema, u kojima su igračice bile sigurne na svoje servise, meč je otišao u odlučujući taj-brejk, koji se igra do 10 dobijenih poena, u odlučujućem setu.

Kanepi je stigla do prednosti 5:2 i kada su svi videli kraj Sabalenka se vratila. S

Stekao se utisak da 36-godišnja teniserka nije u stanju da iskoristi prednost i da joj fali sigurnosti u završnici, što je pokušala da iskoristi Sabalenka.

Prelomni deo taj-brejka desio se na 8:7 za Kanepi, kada Sabalenka posle dobrog servisa izlazi na mrežu i greši, a Estonka pravi mini-brejk za 9:7.

Još jednom je pogrešila u narednom poenu i Kanepi dobija taj-brejk rezultatom 10:7.

Nju u narednom kolu očekuje Iga Švjontek koja je bila bolja od Rumunke Kirstee.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu