Nadal: Ni Đoković, ni ja... 21 nezaboravno i nedovoljno

Španski teniser Rafael Nadal pričao je o GOAT trci.

Izvor:

Utorak, 01.02.2022.

17:15

Nadal: Ni Đoković, ni ja... 21 nezaboravno i nedovoljno
EPA-EFE/YOAN VALAT

Rafa je stigao do 21. grend slema, pošto je pobedio Medvedeva u finalu Australijan opena, na kom nije igrao Novak Đoković.

Nadal smatra da nijedan igrač nije važniji od samog sporta i da će posle njega i Đokovića doći i drugi šampioni.

"Desiće se ono što se dešavalo celog mog života, tenis se nastavlja. Ne postoji igrač koji je važniji od samog sporta, nijedan igrač, ni u ženskoj konkurenciji, ni Đoković, ni ja, ni bilo ko drugi nije važniji od samog sporta. Na kraju će svake godine biti četiri Grend slemova i devet Mastersa 1.000 i drugih turnira. Tako će biti i dalje, bili mi tu ili ne. Sa time će tenis biti u dobrim rukama. Očigledno je, to se ne može sakriti, da smo poslednjih 20 godina živeli u posebnom vremenu. Kada se pogledaju brojke nas trojice, ne samo broj pobeda, već i tolika postojanost, to je nešto što se teško ponavlja... ali tenis će se nastaviti i doći će drugi šampioni", rekao je Nadal za "AS".

Za sada, broj 21 nije toliko bitan i ta brojka trenutno nije dovoljna za GOAT-a.

" Za mene je 21 dodavanje još jednog broja. Na kraju, nismo gotovi i logično je da 21 ne bude dovoljan da završite kao onaj sa najviše Grend slemova u istoriji. Kažem to iskreno i kao što sam rekao na konferenciji za novinare i ostajem pri tome. Za mene je doći do broja 21 nešto nezaboravno, a način na koji je to urađen čini ga mnogo posebnim. Nastaviću da radim na svoj način uživajući u tenisu", kaže Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: