Nova vest
Tenis

Subota, 13.02.2021.

14:00

Vilander: Zabrinut sam za Novaka Đokovića

Novak Đoković bije bitku s vremenom uoči meča sa Milošem Raonićem u osmini finala Australijan opena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Vilander: Zabrinut sam za Novaka Đokovića
Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

I dalje je neivesno da li će osmostruki šampion turnira u Melburn parku biti spreman za nastavak takmičenja, pošto se povredio u petak na meču sa Tejlorom Fricom.

Novak je prema informacijama iz Melburna, propustio priliku da trenira u subotu, što jasno govori koliko je situacija ozbiljna, a i sam je rekao da nije siguran da li će moći dalje da se takmiči.

Mats Vilander, bivši šampion ovog turnira, u analizi na Eurosportu, iskazao je zabrinutost zbog povrede Novaka.

Šveđanin je objasnio kako se Novak povredio, u pitanju je bilo proklizavanje na na onom mestu na terenu na kojem je ispisano "Melburn".

"U pitanju je ista farba koja se koristi i za iscrtavanje linija. Loptica je brža kada pogodi to mesto, koje je nekako blizu terena. Predstavlja pravi momenat dekoncentracije za igrača. Rafa Nadal nekada zaobilazi to mesto, često ostaje iza", kaže Vilander.

On nije siguran da će Novak biti u redu do početka meča.

"Mislim da ni sam Novak nema ideju o tome...Istovremeno, ima najgoreg mogućeg protivnika u Milošu Raoniću. Morate veoma brzo da reagujete na reternu, jer Raonić igra brze gemove. Veoma sam zabrinut za Novaka", zaključio je Vilander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu