Nova vest
Tenis

Subota, 30.01.2016.

18:39

Džejmi: Endi, trebalo bi da budeš u krevetu

Britanac Džejmi Mari osvojio postao je prvi teniser iz te zemlje još od 1934. godine koji je stigao do trofeja na prvom gren slem turniru u sezoni.

Izvor: B92

Autor:B92

Džejmi: Endi, trebalo bi da budeš u krevetu
Getty Images

Mari je u paru s Brazilcem Brunom Soarešom u finalu Australijan opena savladao Kanađanina Danijela Nestora i Čeha Radeka Štepaneka u tri seta - 2:6, 6:4, 7:5.

Džejmi Mari je tako postao prvi teniser iz Velike Britanije koji je osvojio titulu u Melburnu još od Freda Perija i Pata Hjuza koji su do trofeja stigli davne 1934. godine.

Endi Mari, mlađi brat Džejmija Marija, u nedelju igra finale u pojedinačnoj konkurenciji protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, ali se ipak pojavio posle finala dublova.

"Endi, trebalo bi da budeš u krevetu, a ne ovde da se slikaš", rekao je Džejmi, prenosi BBC.

Džejmiju Mariju je ovo prva titula na gren slem turnirima u dublu, a do sada je jedino osvojio trofej u miks dublu i to na Vimbldonu 2007. godine u paru sa Jelenom Janković.

I Soarešu je ovo prva gren slem titula.

"Sanjate o ovom trenutku od momenta kada počnete da igrate tenis. Džejmi je moj partner samo mesec dana, ali mislim da sada možemo u penziju", rekao je Brazilac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu