Nova vest
Tenis

Subota, 31.01.2015.

10:56

Mari: Biće iznenađenje ako pobedim

Šesti nosilac Endi Mari kaže pred finale Australijan opena da je zadovoljan kako igra, ali i da bi bilo iznenađenja ako savlada Novaka Đokovića.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

“Ova nedelja bila je veoma važna za mene, osećam da ponovo igram dobro. Naravno, svaki put kada se penješ na listi, znači da nešto radiš dobro“, izjavio je Mari, koji je osigurao četvrto mesto na ATP listi, a eventualnom pobedom u finalu bio bi i treći.

“To istovremeno pokazuje da prošla sezona nije bila toliko loša, iako je bila teška – jednim dobrim turnirom vratio sam se u vrh. Nadam se da ću igrati kako treba u kontinuitetu i da ću se ponovo ustaliti u vrhu“.

Do sada je Mari sa Đokovićem igrao tri puta na Australijan openu i sva tri puta je izgubio – 2011. i 2013. u finalu, a 2012. u polufinalu.

“Znam da će biti ekstremno teško da pobedim. Verovatno će to biti ogroman izazov, pre svega fizički, a za tako nešto moram mentalno da budem spreman. On ima fantastičan skor ovde, voli teren i uslove. Bilo bi veliko iznenađenje ako pobedim“.

Na te Marijeve reči novinari su mu preneli da je Novak rekao da u finalu nema izrazitog favorita.

“Pa, nikada ga ranije nisam dobio ovde, a mislim da sam u poslednjih četiri-pet mečeva sa njim uzeo samo set. Dakle, moja pobeda bi bila velika preokreta. Ne kažem da nije moguće da ja slavim, ali biće vrlo teško“.

Škot kaže da nije gledao okršaj Đokovića i Vavrinke.

“Nisam gledao nimalo taj meč. Pogledaću ga neke delove u toku dana i razgovaraću sa Ameli, ali za sada nisam pogledao“.

Mari ima dan više odmora od Đokovića, koji je pri tom prošao i znatno teži meč.

“Osećam se dobro i mislim da sam se fizički dobro oporavio od dva duga meča koja sam imao, sa Dimitrovom i Berdihom. Drugačije je kada imaš dan više – više odmora, ali i promena ritma. U suštini bi trebalo da igrači imaju istu šansu, ali rečeno mi je da je igrač koji je igrao drugi polufinale osvajao titulu pet-šest puta od poslednjih sedam godina, tako da ne znam kome to više odgovara. Pore tri godine Novak se oporavio posle petočasovnog meča sa mnom u polufinalu. Ne znam kako mu je uspelo, ja sam jedva mogao da hodan, ali uspeo je i pobedio je u finalu“, zaključio je Mari.

Škot će se u nedelju od 9.30 boriti za svoju treću Gren slem titulu, posle US opena 2012. godine i Vimbldona godinu dana kasnije.

Bivši švedski teniser Mats Vilander izjavio je posle meča Novaka Đokovića i Stana Vavrinke da je Mari favorit u finalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu