Mediji različito o izbornim listama

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 25.12.2003.

23:22

Default images

Istraživanje Mediumgroupa o time kako su mediji pratili predizbornu kampanju pokazuje da je najviše prostora na svim praćenim televizijskim stanicama dobila lista Demokratske stranke, dok su  G17+ i DSS  izjednačene. Za njima sledi SRS, «Zajedno za toleranciju» i koalicija SPO-NS. Medijamonitoring počeo je 8. decembra i obuhvatio je 15 medija; šest televizijskih, tri radio stanice i šest dnevnih novina.

Zanimljivo, po kvantitetu u štampanim medijima po negativnivnim iskazima o strankama ili koalicijama - dominira DS. Na drugom mestu se nalazi G17 plus, a na trećem DOS. Ostali mnogo manje. U elektronskim medijima redosled je drugačiji. Najviše na udaru u predizbornoj kampanji nalazila se bivša koalicija DOS. Slede Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka.

Evo i jednog primera. U "Blicu" se ubedljivo najčešće na meti sagovornika nalazila Demokratska stranka, a mnogo manje DOS i G17+. Demokratska stranka Srbije, interesantno, uopšte se nije pojavljivala kao objekat negativnih iskaza u ovoj dnevnoj novini. Preuzmite kompletno istraživanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: