Izvor: B92

Zamislite da ste prvi i jedini putnik novog aviona, da vas pozdravljaju šampanjcem, možete da zavirite u svaku kabinu i sedite gde god poželite. Kada ste analitičar avijacije, ekskluzivan pristup ovom privilegovanom svetu je svakodnevica.

Devetnaestogodišnji Aleks Maheras ima zadatak da putuje tek proizvedenim avionima, sam s posadom, i prenosi preko društvenih mreža Instagrama i Tvitera utiske budućim putnicima, ali i svetskim vestima u industriji.

On je za jednu godinu bio na svim kontinentima, osim na Antarktiku.

Aleks kaže da je predstavljanje novog aviona luksuzna ceremonija poput dodele Oskara, propraćena raznim svečanostima, koncertima poznatih muzičara i glumaca. Na kraju ceremonije se svečano otkriva novi avion.

“Često pre poletanja moramo da se rasporedimo svuda po avionu, jer je avion prazan, moramo da uspostavimo ravnotežu za uzletanje”, navodi Maheras.

Champagne in the galley with the crew 👌🏽 #champagne #domperignon #flying #travel #views #sunset #jetlife

A photo posted by Alex Macheras (@alexlhr) on

Kada je avion već uzleteo, stariji članovi posade mogu slobodno da šetaju avionom, piju šampanjac, bogato večeraju (hranu koja se obično ne služi u avionima) i razgledaju kabine.

“Novi avioni mirišu divno, poput novih automobila, samo bolje. Sve je novo i zaista je neverovatan osećaj ležati u kabini poslovne klase, znajući da ste prva osoba koja je bila tu.”

Analitičar isprobava svaku kabinu i svako sedište, deli slike na svom profilu na Instagramu i daje savete koje je najbolje mesto za sedenje u tom avionu.

U zavisnosti od vremena poletanja, Mahers može da prenoći u luksuznim kabinama, međutim, nemaju ih svi avioni. U tom slučaju će prespavati na nekom od sedišta.

On kaže da je sam enterijer aviona, kao i prateća tehnologija dosta napredovala, ali šta god da sledi u narednih nekoliko godina, on će biti tu, sa šampanjcem u ruci.

.

Izvor: Daily Mail

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.