Zlatibor tokom praznika

Očekuje se da će Zlatibor tokom uskršnjih i prvomajskih praznika posetiti 20.000 gostiju.

Izvor: B92

Petak, 22.04.2011.

16:05

Default images

Na osnovu najava očekuje da za uskršnje praznike bude popunjeno 80 % smeštajnih kapaciteta na Zlatiboru, a za 1. maj 90%, zbog tradicionalne posete izletnika.

Na Zlatiboru u protekloj sezoni boravili gosti iz Velike Britanije, Nemačke, Italije, Novog Zelanda i Rusije, Bugarske i Rumunije, a povećana je i tražnja za licenciranim turističkim vodičima za organizovan dolazak stranih turista.

Turistička organizacija Zlatibora, u saradnji sa opštinom Čajetina i njenim Kulturno-sportskim centrom, pripremili su bogate kulturno-umetničke i druge sadržaje za više desetina hiljada turista koji će tokom mini-školskog raspusta, vaskršnjih i prvomajskih praznika posetiti ovaj planinski turistički centar.

Takmičenje u tucanju uskršnjim jajima, kako je rekao savetnik u Turističkoj organizaciji Jovan Pavlović, biće održano u nedelju, na Vaskrs, u hramu Preobraženja gospodnjeg na Zlatiboru. U podzlatiborskom selu Šljivovica za ponedeljak je zakazan 4. Šljivovički sajam domaće rakije, u prisustvu više hiljada meštana i gostiju Zlatibora, koji tradiconalno posećuju ovu manifestaciju.

Na Kraljevom trgu u centru Zlatibora, prema najavi Pavlovića, od 1. do 3. maja biće održan sajam cveća, dok je drugi turistički forum „Zlatibor 2011" predviđen za period od 11.do 14. maja.

„Pored posete Ski centru Tornik, koji vožnjom žičarom nudi panoramsko razgledanje, gostima Zlatibora tokom narednih dana biće ponuđeni i svakodnevni izleti do Stopića pećine i Sirogojna, kao i poseta Mokroj Gori i Drvedngradu i Nacionalnoim parku „Tara" i manastiru Rača kod Bajine Bašte", rekao je Pavlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: