Bradić:Uradio sam sve što sam mogao

Nebojša Bradić, koji nije zadržao resor u rekonstruisanoj Vladi, uputio je na niz adresa ličnosti i institucija sa kojima je sarađivao pismo u kojem ističe da je ,,na poslu ministra kulture Republike Srbije, u teškim godinama koje su iza nas, uradio sve što je mogao".

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.03.2011.

18:52

Default images

,,Uveren sam da to nije malo i da su na vidiku bolji dani", napisao je Bradić, a u rezimeu aktivnosti naveo je da je ,,Ministarstvo kulture radilo na stvaranju sistemskih uslova za razvojnu i racionalnu politiku u kulturi".

Ukazujući da je Ministarstvo kulture bilo suočeno sa "gomilom nerešenih problema iz prošlosti i ekonomskom krizom koja je zahvatila svet i, posebno, našu zemlju", Bradić je ocenio da je glavno postignuće oličeno u uspostavljanju pravno-formalnih osnova kulturne politike, donošenjem Zakona o kulturi.

Kao značajna postignuća on je naveo i iniciranje, finansijsku i logističku podršku radova na zaštiti, konzervaciji i prezentaciji kulturnog nasleđa Srbije, zatim nove projekte kao što su "Putevi kulture - Tvrđave na Dunavu" i nove kandidate za listu kulturne baštine UNESCO-a.

Na čelo Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva postavljen je bivši predsednik Narodne skupštine Predrag Marković.

Predrag Marković je osnivač i vlasnik izdavačke kuće Stubovi kulture. Uređivao je listove (Student, Književna reč, Vreme), časopise (Vidici, Književnost) i biblioteke (Pegaz, Albatros, Retrospektive). Najznačajnije knjige su mu ,,Li-mun, isceđen”, ,,Morali bi doći nasmejani lavovi“ i ,,Otmenost duše“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: