Počinje Belef 08

Beogradski letnji festival Belef 08 biće otvoren 14. jula koncertom trija Janka Nilovića iz Francuske, Big benda Radio-televizije Srbije, Beogradskog kamernog hora i plesne trupe "Jazz Cotech Dancer" iz Velike Britanije.

Kultura

Izvor: Beta.

Ponedeljak, 14.07.2008.

11:00

Default images

Koncert počinje u 21čas na brodu "Lajkovac" ispred Beton hale na savskom pristaništu, a prethodiće mu velika povorka koja će 45 minuta ranije, uz zvuke famfara i harfi, krenuti s Kalemegdanske tvrđave, najavili su organizatori festivala.

Ovogodišnji Belef trajaće do 2. avgusta i odvijaće se na više lokacija u Beogradu. Biće predstavljeno 26 projekata koje je producirao sam Belef, među kojima je 11 iz oblasti vizuelne umetnosti, osam pozorišnih i šest muzičkih.

Pozorišni program Belefa počeće 15. jula u šancu kod Leopoldove kapije na Kalemgdanu izvođenjem predstave "KNKNPNKN" Žanka Tomića, koja je rađena po motivima knjige "Leksikon YU mitologije" Đorđa Matića, Iris Andrić i Vladimira Arsenijevića.

U okviru vizuelnog programa biće, pored ostalog, priređena velika izložba u Knez Mihajlovoj ulici i na Trgu Republike, na kojoj će biti predstavljeno 1.200 radova 125 autora.

U muzičkom programu Belefa predstaviće se bendovi "Cinematic Orchestra" i "Arkestra One" iz Velike Britanije, džez muzičar Faroah Sanders iz SAD, japanski bend "Osaka Monaurail", kao i brojni domaći i inostrani bendovi i di-džejevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: