Kultura

Ponedeljak, 27.11.2023.

10:44

Srpska muzička scena na međunarodnoj konferenciji i festivalu PIN

Srpska muzička scena uz podršku platforme Srbija stvara muziku / Serbia creates music, predstaviće se na jubilarnom desetom izdanju međunarodne muzičke konferencije i showcase festivalu PIN - koja se održava od 30. novembra do 2. decembra u Skoplju u Makedoniji. Cilj nastupa i učešća je internacionalo predstavljenje domaće muzičke industrije i obezbeđivanje potencijalnih nastupa domaćim muzičarima na brojnim evropskim festivalima i događajim, navodi se u saopštenju Nacionalne platforme Srbija stvara.

Izvor: B92

Srpska muzička scena na međunarodnoj konferenciji i festivalu PIN
Foto: Profimedia

Među muzičkom postavkom u showcase segmentu PIN-a prestaviće se čak pet muzičkih sastava iz Srbije. Novi pop punk adut scene, atraktivna gitarska trojka iz Kruševca Keni nije mrtav, koji su za kratko vreme kroz brojne hitove i koncerte uspeli da se pozicioniraju na domaćoj i regionalnoj sceni, kao i jedinstvena beogradska postava koja na vrlo originalan način testira granice svih žanrova, i daje novo viđenje mnogih klišea u našoj kulturi uopšte, Laplander - oba pobednici prvog nacionalnog muzičkog konkursa Serbia Creates: The Spotlight. Među srpskom muzičkom postavkom je i alternativni dens-pank bend MAiKA koji se oslanja na moderne ritmove, ženski pank vokal i ludu scensku energiju, kombinujući tradicionalnu balkansku muziku, trube i harmoniku, sa novim žanrovima. Njima se pridružuje i bend Gazorpazorp, jedna od najreprezentativnijih perjanica srpske rock scene i deo Hali Gali kompilacije, kao i dobro poznati novosadski DJ Kilo Kilo.

U sklopu profesionalnog segmenta konferencije učestvovaće više od 25 delegata iz Srbije na čak osam panela koje pokrivaju različite aktuelne teme iz muzičke industrije – od budućnosti performansa, preko aktuelnih metoda targetiranja nove publike, pa sve do izvoza muzike. U okviru ovog segmenta srpska delegacija učestvovaće u brojnim netvorking programima, na kojima je moguće ostvariti nove poslovne kontakte i sastanke sa predstavnicima međunarodne muzičke industrije, a sve u cilju ostvarenja novih poslovnih prilika.

Organizacije koje će imati svoje predstavnike u srpskoj muzičkoj delegaciji su: EXIT, Arsenal Fest, Believe Srbija, Kontakt konferencija / Odličan hrčak, NS2021, Univerzal music Srbija, Glitch records, Fort Fest, Charm Music Srbija, Kontra Right, Krokodil Studio, Radio Beograd, KC Lab, DUK festival, Uzlet festival, Zentropia, Long Play, platorma Serbia Creates music.

PIN je prva i jedina međunarodna muzička konferencija i showcase festival u Severnoj Makedoniji. Organizator ovog događaja od osnivanja 2012. godine je Udruženje za kulturu i umetnost TAKSIRAT, kao deo renomiranog Taksirat festivala, člana Asocijacija evropskih festivala Yourope i ETEP programa (European Talent Exchange Programme).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina "da", Srbija "ne"

Ukrajina i Moldavija, po ubrzanoj proceduri i preskačući uobičajeni vozni red, danas počinju pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

8:05

25.6.2024.

16 h

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

1 d

Podeli: