Kultura

Ponedeljak, 18.09.2023.

21:00

"Openhajmer" postao najuspešniji biografski film

Film o slavnom fizičaru osvojio je svet i zasluženo postigao veliki uspeh kojim se malo koji biografski film može pohvaliti.

Izvor: index.hr

Foto: Profimedia

Letnji filmski hit i jedan od najboljih filmova godine ovog vikenda ostvario je profit od 912 miliona dolara. Time je postavljen novi rekord koji je ranije držao film o Frediju Merkjuriju i grupi Queen.

Bohemian Rhapsody je zaradio 910 miliona dolara tokom prikazivanja u bioskopima. Openhajmer, koji se još uvek emituje u bioskopima, uspeo je da ga pretekne i nalazi se na ivici milijarde dolara. Mnogi predviđaju da će do tog broja biti teško doći.

Uspeh Openhajmera, koji prati fizičara Roberta Openhajmera i razvoj i posledice stvaranja atomske bombe, najviše se može pripisati Barbihajmerovom fenomenu. Pošto je film objavljen u isto vreme kada i Barbi, postojale su velike zajedničke marketinške kampanje gde je cilj bio da oba filma pokažu da mogu da se spoje među publikom.

Mnogi predviđaju i da će film biti među vodećim kandidatima za Oskara, kada je reč o najboljim glavnim i sporednim glumcima i najboljoj režiji. Kristofer Nolan, koji potpisuje režiju, već je postigao više nego dovoljan uspeh - na filmu je zaradio oko 180 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: