Pajtonovcu Teriju Džounsu dijagnostikovana demencija

Geniju komedija Teriju Džounsu dijagnostikovan je progresivni oblik demencije.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 23.09.2016.

11:24

Pajtonovcu Teriju Džounsu dijagnostikovana demencija
Foto: Gettyimages

Vest o njegovoj bolesti objavljena je u trenutku kada je i BAFTA objavila da će ovom glumcu uručiti nagradu za izuzetan doprinos filmu i televiziji.

Predstavnik za medije čuvenog pisca i reditelja izjavio je da je Teriju dijagnostikovana primarna progresivna afazija, vrsta frontotemporalne demencije.

“Ova bolest utiče na njegovu sposobnost komuniciranja i više nije u stanju da daje intervjue. Međutim, Teri je veoma počastvovan priznanjem i raduje se proslavi.”

Svima poznat kao jedan od članova ekipe Montija Pajtona, rođen je u Kolvin Beju i napisao je i režirao veliki broj drama, prezentovao je dokumentarce, komponovao opere i pisao kratke priče.

Hana Rejbol, direktorka Britanske akademije filmske i televizijske umetnosti, izjavila je da se veoma raduju što će na ceremoniji dodela nagrada slaviti i rad Terija Džounsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: