Kultura

Sreda, 24.08.2016.

14:58

Počela rekonstrukcija Muzeja savremene umetnosti

Muzej savremene umetnosti (MSU) saopštio je danas da su počeli radovi na rekonstrukciji, adaptaciji i dogradnji tog muzeja, koji bi trebalo da budu gotovi za 269 dana, odnosno do 19. maja 2017. godine.

Izvor: Beta

Počela rekonstrukcija Muzeja savremene umetnosti
Foto: Viktor Markoviæ, wikipedia.org

Odgovorni izvođač radova je kompanija Termoinženjering, navodi se u saopštenju.

Kako je ranije rekao vršilac dužnosti direktora MSU Slobodan Nakarada, do sada su rekonstruisani samo krov i depoi muzeja, a radovi koji su počeli predviđaju skidanje i nameštanje fasade, uređenje parka sa skulpturama, osvetljenje i renoviranje kafića i restorana.

Vrednost radova iznosi nešto manje od 690 miliona dinara, od čega je 654 miliona namenjeno za građevinske radove na adaptaciji i rekonstrukciji Muzeja.

Ostatak novca, oko 35 miliona dinara, namenjeno je za tehničko obezbeđenje objekta, koje će, prema ranijim najavama, obaviti firma Smart bilding tehnolodžis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: