Ponedeljak, 04.05.2015.

23:23

Švercovali duvan u šleperu sa voćem

Carinici su na graničnom prelazu Preševo sprečili dva pokušaja krijumčarenja rezanog duvana i zaplenili gotovo pola tone tog akciznog proizvoda.

Izvor: Tanjug

Default images

Zajedničkom akcijom carinika i policije, kako piše u saopštenju Uprave carina, prvo je u šleperu beogradskih registarskih oznaka čiji je vlasnik firma iz Futoga otkriveno 190 kilograma rezanog duvana.

Najveći deo duvana, čak 180 kilograma, bio je sakriven u bočnim kasetama kamiona, predviđenim za rezervni točak, palete i ručni alat, dok je ispod ležaja u kabini kamiona otkriveno još 10 kilograma.

Duvan je, navodi se, u bočnim kasetama vešto sakriven, jer su drvene palete isečene i time je stvoren prostor za krijumčarenje robe.

Testerom su, ističu u Upravi carina, skraćene drvene palete i u njihovom nastavku smešten je duvan koji pritom nije ometao zatvaranje pomenutih kaseta.

Vozač, 35-godišnjak iz Novog Sada, je inače kamionom prevozio pomorandže za jedan veliki trgovinski lanac iz Beograda.

U Upravi carina ističu da je istog dana, na istom graničnom prelazu, detaljno pregledan i šleper novosadskih registarskih oznaka, čiji je vlasnik ista firma iz Futoga, i tom prilikom otkriveno je još 265 kilograma rezanog duvana.

Kao i u prethodnom slučaju, veći deo duvana, 165 kilograma, bilo je sakriveno u bočnim kasetama kamiona, a u kabini, na mestu ležaja za vozača nalazio se lažni dušek, napunjen sa 100 kilograma tog akciznog proizvoda.

U teretnom delu kamiona duvan je bio sakriven na isti način kao i u prethodnom slučaju, tako da se paletama zamaskira da se unutra nalazi još nešto sem robe koja je prijavljena.

Kamionom je upravljao 42-godišnji vozač iz Novog Sada, a u tovarnom delu kamiona su transportovane jagode za novosadsku firmu koja se bavi prodajom voća i povrća na veliko.

"Protiv oba vozača pokrenut je prekršajni postupak, dok je krijumčareni duvan privremeno zadržan", istaknuto je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: