Traže zabranu emisije na TV Pink

Više od 70 organizacija civilnog društva zatražilo je od REM da zabrani dalje emitovanje emisije "DNK" na TV Pink.

Izvor: B92

Sreda, 08.04.2015.

14:34

Default images

Mreža “Žene protiv nasilja” je zatražila da se tom mediju sa nacionalnom frekvencijom da oduzme dozvolu za emitovanje signala.

U saopštenju se navodi da su 74 organizacije civilnog društva i MODS - Mreža koju čini 95 organizacija koje štite dečja prava, potpisale peticiju za zabranu emitovanja emisije "DNK" i oduzminanje licence TV Pink.

U peticiji se navodi da je TV Pink u emisiji "DNK", emitovanoj prošle nedelje, omogućio "još jednom nasilniku da pred očima javnosti zlostavlja suprugu preispitujući njenu 'ispravnost' u postupku utvrđivanja očinstva nad zajedničkom decom".

Organizacije civilnog društva ocenile su da je time TV Pink dehumanizovala ženu, normalizovala muško nasilje prema ženama, dala mu legitimitet i doprinela eskalaciji nasilja sa brutalnim ishodom.

Prema navodima medija, njegovo nasilje prema supruzi se pojačalo u periodu od snimanja do prikazivanja sporne emisije, a dva dana posle emitovanja nasilnik ju je ubio, navodi se u peticiji.

Nevladine organizacije pozvale su Ministarstvo kulture i informisanja i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nezavisna i druga tela, koja bi trebalo da štite prava žena i dece i nadgledaju rad medija, da se oglase povodom ovog slučaja.

Zatraženo je i da pozovu na odgovornost medije i institucije koji su nepažnjom, pogrešnim postupanjem, odnosno nepostupanjem omogućile ubistvo žene i svedočenje dece nasilju nad majkom.

"TV Pink smatramo televizijom koja je počinila zločin prema ženama i nedostojnom licence emitera TV programa. Državu koja ne kazni ovakvog emitera takođe ćemo smatrati sučesnikom u zločinu", piše u peticiji.

Emisija "DNK" emitovana je 31. marta, a prema navodima medija S.K. je ubio svoju suprugu Ž.K. 2. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: