Bolnica: Lubic nije lečio depresiju

Univerzitetska bolnica u Dizeldorfu saopštila je da je kopilot aviona "Džerman vingsa" Andreas Lubic bio njen pacijent tokom poslednja dva meseca.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 27.03.2015.

19:45

Default images
Foto: Beta/AP

Lubic je u bolnicu došao radi "dijagnostičkog ispitivanja" 10. marta, kaže se u saopštenju bolnice.

Klinika ne navodi detalje o njegovom zdravstvenom stanju, ali demantuje pisanje nemačkih medija da se tu lečio od depresije. U saopštenju se dodaje da je njegov zdravstveni karton predat tužilaštvu u Dizeldorfu, prenosi AP.

Nemačko tužilaštvo je saopštilo da je Lubic, za koga se sumnja da je namerno srušio avion sa 150 putnika i članova posade, bio na bolovanju na dan nesreće, ali da to nije prijavio poslodavcima.

Istražni organi navode da je Lubic krio depresiju od svojih poslodavaca.

Istražitelji su među dokumentacijom u njegovoj kući pronašli i nekoliko pocepanih papira na kojima se nalaze uputi za bolovanje, koje je potpisao njegov lekar. Među njima je i jedna doznaka datirana na dan tragedije u Alpima u Francuskoj.

Zasad nije objavljeno iz kog razloga je Lubic trebalo da ide na bolovanje, ali se pretpostavlja da su u pitanju psihički problemi povezani s depresivnim stanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: