Ponedeljak, 12.01.2015.

10:48

Saučesnica ekstremista u Siriji

Osumnjičena saučesnica islamiskih ekstremista, koji su prošle nedelje izveli napade u Parizu, 8. januara je ušla u Siriju iz Turske.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

To je izjavio danas turski ministar spoljnjih poslova Mevlut Čavušoglu.

Osumnjičena Hajat Bumedijen je stigla na aerodrom u Istanbulu 2. januara preko Madrida i odsela je u jednom hotelu pre nego što je u četvrtak prešla u Siriju, rekao je Čavušoglu, prenele su agencije.

U nedelju se pojavio video snimak njenog muža Ahmedija Kulibalija koji je objasnio kako će se odvijati napadi, a policija traga za osobom koja je snimila i objavila video tek kada su napadi prošli, navodi AP.

U međuvremnu je francuski minstar odbrane Žan-Iv le Drijan najavio da je Francuska, posle tri dana terorističkih napada, mobilizovala 10.000 pripadnika snaga bezbednosti koji će štititi zemlju.

On je rekao da će njihovo raspoređivanje početi sutra i da će priroritet imati najosetljivije lokacije.

Snage bezbednosti tragaju za osobom koju je premijer Francuske Manuel Vals nazvao "verovatnim" saučesnikom u terorističkim napadima koji su tri dana potresali Francusku.

Vals je rekao da je potraga hitna jer je "pretnja i dalje prisutna".

U napadima je poginulo 17 ljudi, među njima novinari Šarli Ebdoa, taoci i tri policajca.

Sva tri napadača ubijena su u petak u gotovo simultanim akcijama francuske policije.

Manuel Vals je danas rekao francuskoj televiziji BFM da je Francuska u ratu sa "terorizmom, džihadizmom i radikalnim islamom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: