Putin drži govor na vojnoj paradi

Predsednik Rusije Vladimir Putin, koji će 16. oktobra posetiti Srbiju, održaće govor na vojnoj paradi povodom sedam decenija od oslobođenja Beograda.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Petak, 10.10.2014.

23:55

Default images

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin je za Večernje novosti rekao da će ruska delegacija doći u Beograd 16. oktobra oko podneva u tri aviona. Potom će se Putin u Palati "Srbija" sresti s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Rusije će prisustvovati i potpisivanju nekoliko značajnih međudržavnih sporazuma.

Pored učešća na vojnoj paradi, predviđeno je da Putin položi venac na Groblje oslobodilaca Beograda, a potom će u popodnevnim satima otputovati u Milano.

Kako Večernje novosti navode, interesovanje medija za praćenje Putinove posete je ogromno, a samo iz Rusije dolazi sedamdesetak novinara.

Čepurin je izjavio da Putin u Begrad ne donosi nikakve ultimatume niti specijalne zahteve, i da je Moskva zadovoljna izbalansiranim stavom Srbije oko ukrajinske krize.

Novosti pišu da se očekuje da će među glavnim temama razgovora ruske i srpske delegacije u Beogradu biti pitanje bilateralne saradnje, pre svega ekonomskih odnosa.

Ruska delegacija imaće 150 članova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: