CG: Sprej zamenjuje palicu

Nacrtom izmena i dopuna Zakona o unutrašnjim poslovima Crne Gore doneta je odluka prema kojoj će policija koristiti ručni sprej kao sredstvo prinude.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

11:42

Default images

Kako je navedeno u policijskom časopisu "Dokument", ručni sprej, koji će imati svojstvo suzavca, koristiće se ubuduće da bi se redukovala upotreba palice.

Palica će se primenjivati samo su slučajevima kada se sprej pokaže kao neefikasno sredstvo za odbijanje napada, pišu "Dnevne novine".

Generalni direktor Direktorata za bezbednosno zaštitne poslove i nadzor Miloš Vukčevć, koji je obradjivač zakonskog teksta, ocenio je za "Dokument" da će predložene izmene i dopune Zakona o unutrašnjim poslovima znatno doprineti celovitom uredjenju rada i delovanja pripadnika policije.

"Sprej se primenjuje onda kada su ispunjeni uslovi za primenu fizičke snage, a intencija je da se redukuje upotreba palice koja će se primenjivati tek onda kada se upotrebom spreja ne može postići cilj, odnosno odbiti napad na policijskog službenika", potvrdio je Vukčević.

Pored korišćenja spreja doneta je odluka prema kojoj će biti obavezno otkazivanje radnog odnosa u svim slučajevima u kojima policajac bude osuđen za korupciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: